User Tools

Site Tools


Sidebar

Univerzitet u Beogradu

Mašinski fakultet

Katedra za procesnu tehniku


Prezentacija kompanije Danieli - 22.02.2018. (07.02.2018, admin)

Kompanija Danieli (http://www.danieli.com) iz Italije će 22.02.2018. održati prezentaciju u sali 513 od 14:00 do 16:30. Pored prezentacije same Kompanije, tema će biti i mogućnost zaposlenja i/ili izrade MSc rada u preduzeću Danieli i to na lokaciji Danieli Headquarters, Via Nazionale, 41, 33042 Buttrio, u neposrednoj blizini grada Udine, u Italiji.

Pozivaju se studenti master studija modula za:

- Procesnu tehniku, - Termotehniku, - Automatsko upravljanje, - Transportno inženjerstvo, konstrukcije i logistika, - Industrijsko inženjerstvo, - Hemijsko inženjerstvo (Tehnološko metalurški fakultet)

da prisustvuju prezentaciji koju će održati predstavnici kompanije Danieli: Marco De Gasperis, Branislav Pajić.


wiki:o_nama:profesori_u_penziji:dragan_vukovic

dr Dragan B. Vuković, dipl. inž. maš.


Rođen je u Zaječaru. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu na Grupi za procesnu tehniku. Magistarsku tezu je odbranio 1990. godine u Centru za multidisciplinarne studije u Beogradu, a doktorsku disertaciju na Mašinskom fakultetu u Beogradu 1994.

Posle diplomiranja, radio je u preduzeću Termovent iz Beograda kao glavni inženjer i rukovodilac Biroa za zaštitu čovekove sredine. Od februara 1988. godine zaposlen je na Mašinskom Fakultetu u Beogradu na Katedri za procesnu tehniku kao asistent-pripravnik, od 1992. kao asistent, a od 1996. godine, kao docent za predmete Mehanički i hidromehanički aparati i Tehnika prečišćavanja.

Stručni ispit položio je 1986., a od 1989. do 1998. bio je član Komisije za polaganje stručnih ispita iz oblasti procesne tehnike pri Privrednoj komori Srbije.

Održavao je nastavu iz predmeta „Mehanički i hidromehanički aparati i mašine“, „Tehnika prečišćavanja“ i „Projekovanje procesnih sistema“. Projektovao je i izveo pet laboratorijskih instalacija za laboratorijske vežbe.

Koautor je knjiga „Problemi iz mehaničkih i hidromehaničkih operacija“ i „Tehnika prečišćavanja“. U okviru naučnoistraživačke delatnosti imao je više od 30 naučnih i stručnih radova na domaćim i inostranim skupovima i časopisima i 73 projektantska i konstruktivna rada (skoro svi izvedeni), ispitivanja i analiza. Ovi radovi obuhvataju oblasti mehanike aerosola, prečišćavanja, filtracije, separacije, toplotnog bilansiranja procesne opreme, otprašivanja, čistih zona i čistih prostora, protivpožarne zaštite, specijalnih oblasti klimatizacije i ventilacije, prečišćavanja gasova, itd.

wiki/o_nama/profesori_u_penziji/dragan_vukovic.txt · Last modified: 02/03/2017 11:12 by admin